2011-02-20 11:33:46• hírek • Szatmár.ro

Jótékonysági estet tartanak

A gyermekekért és az öregekért tartanak jótékonysági akciót.

A lelei Oikodomos alapítvány jótékonysági estet szervez február 22-én, este fél héttől, a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmóniában, amelynek bevételét a Hadad községi szociálisan rászorult gyerekek étkeztetésére, idős beteg embereknek az otthon gondozására, és orvosi segédanyagokkal valamint gyógyszerekkel való ellátására fordítják.

A Hadad községben működő "Oikodomos" Karitatív- Keresztény Alapítvány (jelentése: „A Ház, ahol enni adnak") működését hivatalosan 1995-ben kezdte, holland támogatással.  A több mint 15 éve működő alapítvány öregek és a szociálisan rászorult gyerekek étkeztetésével foglalkozik Hadad községben - mondta Nagy Sándor, az alapítvány elnöke, a Nagykárolyi Református Egyházmegye esperese.

„2004-ben egy új központot is sikerült felépítenünk Lele faluban, azon kívül az idős beteg embereknek az otthongondozásukat is elvégezzük, illetve orvosi segédanyagokkal és gyógyszerekkel is támogatjuk a betegeinket"- tette hozzá Nagy.  Mint mondta a négy faluba - Hadad, Hadadnádasd, Györtelek, Lele - kiszállítják a meleg ételt és összeszedik a mosni való ruhát is.

Az alapítvány eddigi működése teljes mértékben holland támogatással valósult meg, Jon Wilhelm Oten úr közreműködésének köszönhetően, aki több mint ötvenszer látogatott el a tövisháti községbe, és a keddi jótékonysági esten is részt vesz. Nagy Sándor szerint viszont nem támaszkodhatnak folyton külföldi barátaikra, éppen ezért két éve a Szatmár Megyei Tanács segítségét kérték, és Csehi Árpád Szabolcs elnök meghallotta a panaszukat, így a megyei tanács kb. 4 ezer lejt juttat havonta az Oikodomos alapítványnak. Sajnos ez az összeg nem fedezi a kilenc munkakönyves alkalmazott fizetését és a költségeket, amely havonta több mint 4 ezer euróra rúg. Éppen ezért kerül sor a jótékonysági estre, ahol közreműködik a szatmárnémeti Consonantia Trió, valamint a Református Gimnázium diákjainak műsorára is sor kerül.

Az est bevétele valószínűleg csak csepp lehet a havi kiadások tengerében, de nagy szerepe lehet abban, hogy az emberek figyelmét ráirányítsa a rászorulók jobb ellátásának szükségességére. A szervezők bármilyen összegű felajánlást szívesen fogadnak a helyszínen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: